Veilingen Faillissement

By | juli 11, 2012

Veilingen Faillissement

Door de Euro-crisis is het aantal faillissementen flink toegenomen. Goederen worden openbaar verkocht. De aangestelde curator verkoopt de goederen op een faillissement veiling.  Veilingen faillissement worden door meerdere veilinghuizen georganiseerd maar ook door de overheid. De dienst der domeinen is wel het meest bekend. Op veilingen uit faillissement kunnen zowel bedrijven als consumenten bieden. Afhankelijk van het goed dat verkocht gaat worden zijn er voorwaarden opgesteld door het veilinghuis. In de algemene voorwaarden van de veiling kunt u zaken terug vinden zoals kosten, opgeld en plokgeld. Vaak moet u na aankoop direct contant betalen of moet voor de afhaaldatum het aankoopbedrag voldaan zijn per bank.

Online veilingen faillissement

Afhankelijk van het goed dat word verkocht wordt de veiling online of fysiek verkocht. Verkopen in zaken van de belastingdienst vinden altijd plaats op locatie zo kan u vooraf het goed bekijken en eventuele gebreken vast stellen. De meeste veilingen en ook de online veilingen hebben kijkdagen. Op deze dagen kunt u alle goederen op locatie bekijken. Dit is wel zo prettig aangezien een online veiling faillissement niet altijd de juiste informatie weergeeft. Als u vooraf de goederen heeft gezien weet u waarop u gaat bieden als de online veiling faillissement gaat starten.

Nevenkost bij veilingen faillissement

Mocht het goed worden verkocht door een veilinghuis moet u altijd rekenen op 15 tot 20 procent nevenkosten excl. de verschuldigde omzetbelasting. Hier worden transport, zaal huur en andere kosten van betaald. Veilingen van de belastingdienst zijn vaak zonder opgeld u betaald dan wat u biedt.

Welke goederen worden aangeboden

Een groot deel van de zijn auto’s faillissements verkopen: de schuldenaar heeft geen bezittingen meer maar nog wel een vervoersmiddel. Dan wordt de auto in beslag genomen en tegen opbod verkocht. Op deze veiling komt zowel oudere voertuigen als een luxe BMW of Mercedes tegen. Daarnaast zijn er faillissementveilingen waar meubels, inboedels, horeca-apparatuur, bouwmaterialen, kleding, woningen en bedrijfspanden worden geveild.

Veilingsite

Veilingsite die kent u vast wel. Ebay in Nederland niet populair maar is wereld grootste veilingsite. Veilingsites voor faillissement zijn een heel stuk zakelijke als marktplaats of Ebay u bod staat echt vast. Een faillissement verkoop is ook niet uit vrijen wil maar opgelegd door derde. Dit is niet altijd het geval op veilingsites worden steeds vaker goederen aangeboden uit vrij wil. Er is helemaal geen spraken van faillissement, handels voorraden moeten worden verkocht of de eigenaar heeft zelf besloten de onderneming stop te zetten. Vaak wordt er geadverteerd met het woord faillissement om u de indruk te geven dat het goed koop is. Dit hoeft niet zo te zijn. Maar bent u opzoek naar een show room model keuken en badkamer en kan u leven met enkele beschadigingen. Dan kunt u zeker via veilingsite goedkoop aankopen doen. Het aanbod is groot en de prijzen zijn veel lager als in de winkel.