Openbare verkopen

Is het uitvoeren van een vonnis ook wel een executie verkoop genoemd. Wanneer een bedrijf of particulier persoon failliet is verklaard door de rechtbank worden al zijn bezittingen te gelden gemaakt middels een openbare verkoping. Vaak gaat een openbare verkoping via een veiling of bij inschrijving. Openbare verkopingen vinden dagelijks plaats zeker met het huidige economische klimaat want er gaan steeds meer bedrijven failliet. Handelsvoorraden, inventaris en bedrijfsauto’s worden openbaar verkocht.


Een openbare veiling wordt ruim van tevoren aangekondigd in de krant of op internet. De schuldenaar heeft nog tot de datum e van de veiling tijd om aan zijn verplichtingen te voldoen. Betreft het een onderneming dan is door de rechtbank een faillissement uigesproken en zal er pas een veiling worden gestart als het echt noodzakelijk is. In veel gevallen vind er een doorstart plaats van de onderneming en komt het niet op een faillissement veiling aan.

Hoe kunt u mee bieden op een verkoop

Als eerst moet u goed de krant en het internet bij houden. Hier worden de verkopen in gepubliceerd. Heeft u nog nooit een veiling bijgewoond ga dan eerst een kijken zo kunt u zien hoe het werkt en vragen stellen kan altijd. De deurwaarder of veiling meester zal u graag te woord staan. Heeft u echt de kavel van u voorkeur gevonden dan kan u mee gaan bieden. Vraag altijd hoe het zit met opgeld of opslagkosten: Zo voorkomt u dat u achteraf nog wordt geconfronteerd met extra kosten waar u niet op had gerekend.

Geef een reactie