Autoveiling

Een groot deel van de faillissement veilingen zijn autoveilingen van een jonge BMW tot Mercedes-Benz en Ferrari’s worden op een autoveiling aangeboden. De auto zijn vaak in beslag genomen waardoor er geen sleutels of papieren bij aanwezig zijn. Vaak zijn deze auto’s afkomstig van personen die de regels niet zo letterlijk hebben genomen.


Autoveilingen zijn voor het publiek minder interessant. Aan een auto zonder papieren of zonder geldige APK keuring heeft u niet veel. Mocht u zelf de kennis en de kunde in huis hebben dan kunt u tegen een lage prijs een leuke auto kopen. Let op de dienst domeinen verkoopt auto’s op vaste dagen bij inschrijving; alleen dan kunt u komen kijken. U mag geen proefrit maken en moet de auto op een vaste dag komen ophalen als u de hoogste bieder bent.

 

Autoveiling Belastingdienst

De belastingdienst heeft de mogelijkheid om beslag te leggen op uw roerende goederen. Dit gebeurt als u niet aan uw verplichtingen kunt voldoen. In veel gevallen blijken wanbetalers toch nog bezittingen te hebben zoals een auto, boot of caravan. De belastingdeurwaarder heeft de mogelijkheid beslag te leggen op goederen. Voorheen werden beslagleggingen en openbare verkopen gepubliceerd in het Algemeen Dagblad: uit kosten oogpunt is er enkele jaren terug een pilot gestart met het publiceren van faillissementverkopen online via het internet. Enkele deurwaarderskantoren in ons land hebben samen de investering gedaan voor dit online platform “veilingdeurwaarder”. Een groot deel van het aanbod op deze site zijn auto’s. Een autoveiling die wordt geleid door de belastingdienst of gemeente ambtenaar. Zoekt u een goedkope auto dat moet u hier zeker eens een kijkje nemen. De veilingen worden gehouden op verschillende locatie in het land.  Er is één nadeel het kan zijn dat de veiling van uw voorkeur word afgelast omdat de huidige eigenaar alsnog zijn schuld heeft betaald aan de belastingdienst.

 

 

 

Geef een reactie